Rå kaffe, rosta hemma snabbt och enkelt

Vi gör vårt kaffe för dig som inte ger upp saker i livet. Vi tror att du är orädd, villig att prova nya saker. Därför erbjuder vi råkaffe för er som verkligen vill kunna avnjuta ett nyrostat kaffe hemma. Att rosta hemma är ganska enkelt och det finns flera varianter hur man rostar hemma men det enklaste är i en vanlig ugn eller stekpanna. Kolla gärna vårat tips nedan för bästa hemmarosten!

TIPS FÖR

HEMMAROSTARE

OBS! Var på din vakt under hela processen, det är en stor fördel att ha en fläkt i omedelbar närhet till ugnen. Var beredd på att det kan lukta gott och utvecklas lite rök.

  1. Värm ugnen till ca 220-240 grader, lite olika beroende på ugn, varmluftsugn gärna 220-230 grader.
  2. Bred ut ett tunt lager råkaffe på en osmord plåt/långpanna, ca 250 gr får plats. Tänk på att bönorna ökar sin volym under rostning, Försök att bönorna inte ligger på varandra utan i ett jämt lager.
  3. När du rostar och bönorna blir bruna och de börjar knäppa som popcorn så är rostning snart färdig. Självklart bestämmer du hur länge dina bönor ska rostat genom att titta på färgen. Beräkna att rostningen tar ca 12-16 min.
  4. När du tycker att bönorna är klara ta ut bönorna (blås bort skalrester) och kyl ner bönorna direkt genom att hälla över dem i en skål.
  5. Låt gärna bönorna vila i ett dygn och förvarar gärna i burk med lock.

    Ny rostat och nymalet smakar alltid bäst!

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Gibsonscoffee.se godkänner du att cookies används för detta ändamål.